I de fleste tilfeller av hjerneslag, er årsaken at en eller flere blodårer i hjernen er tilstoppet. Blødninger kan også være en årsak. Små propper eller embolier kan føres med blodet til hjernen fra andre deler av kroppen. Den kanskje viktigste årsaken  til hjerneslag er åreforkalkning.

 

Mange tror at man bare får lammelser i ben, armer eller ansiktet ved hjerneslag, men det er ikke tilfelle. En plutselig sterk hodepine, synsforstyrrelser eller personlighetsforandringer kan også komme av et hjerneslag. Merker man  slike symptomer, er det meget viktig å komme til sykehus eller legevakt straks.

 

Omtrent 16000 nordmenn får hjerneslag hvert år…. Ca 60000  nordmenn har hatt et eller flere hjerneslag.

PROGNOSE: Dobling av hjerneslag neste 20 år!!!

 

Livsstilen vår er avgjørende faktorer ved siden av gener :

 

Overvekt -Usunt kosthold -Røyking -Diabetes -Høyt blodtrykk -Alkohol -Hjerteflimmer -Stress -Lite fysisk aktivitet

 

Kasper Andresen

KA klinikken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website