Jeg har skummet meg gjennom – og han kom ut på den rette siden “.  En bok av bergenseren Trond Steiner, skrevet etter at han ble rammet av hjerneslag i 2006. Boken er på ca. 150 lettleste sider og det er forfatteren selv som står for utgivelsen gjennom Licentia forlag.

I de første kapitlene beskriver Steiner livet før hjerneslaget; Jakten på et mer meningsfylt liv som førte til skifte av jobb, festlige lag sammen med gode venner og familie, hobbyer samt diverse turer i inn- og utland.  Som så mange andre slagrammede stiller han seg spørsmål om han burde ha sett hjerneslaget komme.

“Døren smelte igjen” som Steiner uttrykker det, og han tar leseren med innom sitt sykehusopphold og videre med på ferden til å bli bedre. Han ble rammet i den venstre siden av hjernen og det gikk spesielt ut over hans høyre arm og fot samt språk og tale.

 

Det er en stor bragd av Steiner og klare å skrive en bok etter å ha blitt rammet av afasi, men mine forventninger tilsa at jeg gjerne hadde sett at bokens innhold var mer relatert til forfatterens hjerneslag.  Jeg følte meg dessverre ikke helt hjemme i alle tur- og reiseskildringene som boken inneholder.

Boken lånte jeg på biblioteket. Om ditt lokale bibliotek ikke har den, be om at de bestiller den fra Nasjonalbiblioteket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website