Norges Blindeforbund arrangerer kurs i Hurdal for personer med ervervet hjerneskade som opplever synsforstyrrelser som følge av skaden.

 

Det er mange slagrammede som opplever synsproblemer etter slaget som påvirker dagliglivet. Synsforstyrrelser som følge av et hjerneslag kan for eksempel være synsfeltutfall, øyemotoriske vansker, dobbeltsyn og lysømfintlighet. Synet bør kartlegges tidligst mulig etter et hjerneslag for å kunne oppdage forstyrrelser og for å kunne sette i gang med eventuelle tiltak som kan lette på situasjonen.

 

Kursene i regi av Norges Blindeforbund foregår på Hurdal syn- og mestringssenter. Hit kan du søke deg fra alle kanter av landet og det er ikke nødvendig å gå via din fastlege for å søke.  Jeg var selv deltaker her i 2011 og hadde stort utbytte av oppholdene som bestod av et Kartleggingskurs over en uke og et påfølgende Temakurs som varte i 3 uker. Du får informasjon om kommende kurs i Blindeforbundets kurskatalog, eller ved å henvende deg til et av Blindeforbundets regionskontorer eller direkte til kurssenteret i Hurdal.

 

Selv tok jeg kontakt med Blindeforbundets region Midt-Norge etter at en bekjent hadde gjort meg oppmerksom på dette tilbudet – og jeg må si jeg opplevde selve søknadsprosessen som en enkel affære. Alt jeg trengte å gjøre selv var å skaffe til veie dokumentasjon på min synsproblematikk fra synslege, mens rehabiliteringsavdelingen i Trondheim ordnet med det øvrige.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website